Schaken voor jong en oud in regio Venlo-Blerick!

BSV 1 - MSV-VSM2 2: 6.5-1.5

Afgelopen zondag mochten we in ronde 4 aantreden tegen MSV-VSM2. Na onze historische overwinning op Venlo 2 was het zaak de focus te houden. Hierin slaagden we met vlag en wimpel. Er werd liefst een 6.5-1.5 overwinning geboekt!

Philipsen, N.P. (Niek) (1752) Bruin, J. de (Joost) (1752) ½ - ½
Niek was samen met Maarten vooruitspelen in Maastricht. Niek speelde tegen Joost de Bruin en wat kun je verwachten als je 2 spelers van precies dezelfde rating tegen elkaar laat spelen? Precies remise.

Toll, M. (Maarten) (1808) Ginneken, J. van (Jeroen) (1717) 1 - 0
Zoals gezegd speelde Maarten samen met Niek vooruit. Ik kan dus weinig zinnigs over deze partij vertellen behalve dan wat ik heb gehoord. En dat is dat Maarten een prima pot speelde waardoor we op de zondag al konden aanvangen met een 1,5-0,5 voorsprong.

Alphen, R. van (Raimund) (1907) Erin, I.E. (Igor) (1802) 0 - 1
Raimund speelde in zijn bekende systeem met zwart tegen Igor Erin. Alles voltrok zich in een droomscenario. Wit wist niet een heel spannend antwoord te brengen op de opening en bovendien had hij een ruime voorsprong van een half uur op de klok. Na een reeks van 4 onnauwkeurige zetten en het door schaakblindheid missen van een remisevariant ging hij zelfs ten onder. Hier heeft Raimund zondagnacht nog wel even van wakker gelegeven.

Bergmans, D. (Dirk) (1854) Eben, J. (Jonathan) (1735) 1 - 0
Zelf speelde ik tegen de teamcaptain van de tegenstander. Voor mij was dit een onbekende speler dus ik wist niet wat ik kon verwachten. Dat maakte de opdracht eenvoudig, gewoon goede zetten doen en uitgaan van eigen kracht. Hierin werd ik wel geholpen door Jonathan. Terwijl mijn stukken de voorwaartse richting hadden ingezet bleven die van Jonathan manouvreren op de laatste rijen. Net toen ik dacht dat ik mijn voordeel wellicht wat liet wegglippen maakte Jonathan de beslissende fout en kon ik een 1-0 noteren onder mijn notatieformulier.

Vliembergen, R.W.L. van (Roland) (1838) Beugels, W.P. (Walter) (1790) 1 - 0
Roland speelde een moeizame partij tegen Walter Beugels. Hij mocht de zwarte stenen hanteren en kwam eigenlijk in een opening die hij vele malen op het bord heeft gehad. Hij kwam welliswaar een pion voor maar omdat Walter op de 7de rij binnen kwam en Roland niet kon rokeren was dit niets waard. De winnende variant werd niet gevonden door Walter en na een paar voordelige ruilen bleek de pion voorsprong ineens weer heel veel waard. Roland wist het technisch gewonnen eindspel vaardig over de streep te trekken.

Vliembergen, M.M.M. van (Marina) (1699) Ghafuri, A. (Asef) (1716) 1 - 0
Marina speelde tegen op bord 6 tegen Asef Ghafuri. Het werd een zeer eenzijdige partij, gelukkig voor ons in het voordeel van Marina. Snel werden 2 pionnen voorsprong bemachtigd met ook nog eens de betere lichte stukken. De stukken konden daarom ook vrij snel de doos in.

Jose Alonso (1846) Kwee, T.L. (Tjoe-Liong) (1688) 1 - 0
In zijn tweede partij voor onze Mannschaft wist Jose weer te winnen. Hij speelde vol op activiteit en aanval op de koning. Waar het erop leek dat de partij snel beslist zou worden wist dhr. Kwee zich kranig te verweren. Het middenspel werd doorstaan maar er kwam een voordeling en onhoudbaar eindspel op het bord waarvan Jose al meerdere malen heeft aangetoond hier raad mee te weten.

Kortenoeven, G.C.P. (Bill) (1770) Ramaer, M. (Mark) (1731) 1 - 0
Bill speelde op bord 8 tegen de voor hem onbekende Mark Ramaer die naar het zich liet aanzien de lunch had overgeslagen. Het feit dat Bill geen referentiekader had zorgde ervoor dat hij totaal geen angst had en zijn tegenstander simpelweg overrompelde. Hij was van iedereen op de zondag ook het eerste klaar. Klasse!! Dit willen we vaker zien!


Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reageer op dit artikel

Naam
Bericht
(max. 1000 tekens)
Captcha
Neem bovenstaande anti-spam code over in het veld 'code'.
Code