Schaken voor jong en oud in regio Venlo-Blerick!

BSV verslaat sterk WLC in eerste ronde KNSB-beker

Op een mooie dinsdagherfstavond werden 4 Blerickse matadoren de schaakwei ingestuurd voor het debuut van Blerick in de KNSB knock-out beker in een poging om te volgende ronde te bereiken.

We troffen daarbij WLC uit Eindhoven en hun opstelling loog er niet om. Met Guus Bollen (2248), Jeroen Medema (2202), Robert Klomp (2108) en Ingeborg Jansen (1902) lag hun gemiddelde ELO op 2115. Maar wij hadden natuurlijk ook geen koekenbakkers naar Brabant gestuurd. Jurgen Kaufeld, Eugen Heinert, Felix van Gemen en Jose Alonso kregen de taak om de eerste overwinning van de BSV in een KNSB-competitie binnen te slepen.


Over de partijen zelf kan ik niet veel zeggen aangezien ik er niet bij ben geweest, maar José heeft mij vannacht nog kort bijgepraat. Hij was degene die als eerste remise maakte. Hij kreeg een aanbod en besloot dat te accepteren nadat hij ook zag dat Jurgen reeds een pion voor stond op bord 1. Die wist zijn partij dan ook te winnen waardoor het er goed uit zag voor de BSV. Felix ging helaas ten onder tegen de altijd taaie Robert Klomp en toen kwam het aan op Eugen. Die had vele zetten maar een seconde of 15 op de klok. Hij kroop door vele ogen van naalden doordat zijn tegenstander de winst liet liggen en haalde fraai het laatste punt binnen. 1.5-2.5 voor de onzen!!

Bravo heren, op naar de volgende ronde!!












Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reageer op dit artikel

Naam
Bericht
(max. 1000 tekens)
Captcha
Neem bovenstaande anti-spam code over in het veld 'code'.
Code