Schaken voor jong en oud in regio Venlo-Blerick!

Eerste team verliest in en tegen Horst 1

Zondag 21 november mochten we ons weer opmaken voor een gezellige schaakmiddag tegen onze vrienden van SV Horst. Vorige jaren hadden we telkens een iets minder team maar wisten we, soms op wonderbaarlijke wijze, toch te winnen.

Dit jaar was ons team iets versterkt en het team van SV Horst iets verzwakt gezien het vertrek van topspeler Jerzy Cebula. We hadden dus hoop dat we de eerdere overwinning tegen Tegelen een mooi vervolg zouden kunnen geven maar we wisten dat het heel spannend ging worden!

Twee partijen waren al vooruitgespeeld. Sjef had in een mooie partij remise gespeeld tegen Edwin Griesheimer en Marina speelde verdienstelijk gelijk tegen de man in vorm bij Horst, Gerard Kortenhoeven. 1-1 was de stand dus.

Zonder Hans Janssen maar met debutant Simon Plukkel gingen we vol goede moed van start. Het liep echter niet zoals gehoopt! Roland, normaal toch een zekerheidje, ging tegen Maarten Toll het schip in. Hij won nog wel een pion maar maakte later een fout die ik hem zelden heb zien maken, hij gaf zomaar een stuk weg. Paul van der Wouw kwam in zijn partij tegen Herm Clevis nog wel sterk uit de opening maar liep naarmate de partij vorderde steeds verder achteruit. Herm profiteerde hier goed van en won de partij uiteindelijk souverein.

Willem Vermulst speelde eigenlijk een zeer goede partij tegen onze vriend Niek Philipsen. Hij miste alleen de finesse om het af te maken. Die momenten waren er gedurende partij echter wel, na 13 zetten had het notabene al uit kunnen zijn! Niek kwam echter langzamerhand uit de problemen en sloeg direct toe. Het was ondertussen 4-1 voor Horst en het zag er dus erg slecht uit voor ons. Simon, John en ik zouden onze partij moeten winnen om mogelijk nog een gelijkspel uit het vuur te slepen.

Dat leek mogelijk omdat dit onze beste partijen waren. Het bleek echter al snel een illusie doordat John zijn prachtige partij uiteindelijk helemaal uit handen gaf tegen Rob Nabben. Deze partij was achteraf in Apollo ook nog een zeer lange analyse waard. De overwinning voor Horst was nu echter wel een feit.

Hoopvol zei ik toen dat we de eer nog gingen redden maar dat deden we gelukkig dan ook!  Simon speelde zeer geconcentreerd en solide. Een pion meer bleek uiteindelijk helaas net niet genoeg voor de winst. Daarvoor ook alle credits voor Theo Nabben die zeer scherp speelde en er een mooie remise uit sleepte. Toch zeker geen onverdienstelijk debuut voor Simon!

Zelf was ik als laatste bezig tegen Wim Jeuken. Ik zat erg lekker in de partij en speelde voor mijn gevoel een van mijn betere partijen van de laatste jaren (al weet ik niet wat de computer er van vindt....). Gelukkig won ik mijn partij dan ook en mocht ik mij donderdag nog vertonen op de clubavond van Horst. Zoals het hoort werd de nederlaag er wel lekker ingewreven. Dat had ik ook wel over mezelf afgeroepen na de vorige jaren uiteraard:)

Al met al een zeer gezellig middag met helaas niet het gewenste resultaat. Horst was de terechte winnaar. Volgende keer beter!

Hieronder volgen de persoonlijke resultaten:

Horst 1 1724 Blerickse SV 1 1756
1. Wim Jeuken 1758 Dirk Bergmans 1884 0 1
2. Maarten Toll 1696 Roland van Vliembergen 1840 1 0
3. Gerard Kortenoeven 1768 Marina van Vliembergen 1761 ½ ½
4. Theo Nabben 1682 Simon Plukkel ½ ½
5. Edwin Griesheimer 1742 Sjef Senden 1697 ½ ½
6. Rob Nabben 1752 John Kerren 1760 1 0
7. Herman Clevis 1672 Paul van der Wouw 1596 1 0
8. Niek Philipsen Willem Vermulst 1 0


Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reageer op dit artikel

Naam
Bericht
(max. 1000 tekens)
Captcha
Neem bovenstaande anti-spam code over in het veld 'code'.
Code