Schaken voor jong en oud in regio Venlo-Blerick!

Extern: ronde 5

Vandaag speelden alle 5 de teams van Blerick thuis. Het weer buiten was wel wat aan de zonnige kant voor een middag binnen zitten, maar ja, je moet er iets voor over hebben...

Een album met de foto's is te vinden via deze link.

Bijna alle teams van Blerick wonnen overigens. Alleen team 5 kwam niet verder dan een bordpunt, wat werd binnengehaald door Jacques Billekens, die deze zonnige zondag debuteerde in de externe competitie.
En team 5 wist een gelijkspel binnen te halen, dankzij een mooie winstpartij van Hoang Vu Dac, en dankzij het ontbreken van een van de tegenstanders.

Team 1 moest tegen de  grootste rivaal, Maastricht 1. Aangezien beide teams in de  gaten hadden dat deze wedstrijd wel eens de winst van de promotieklasse kon gaan bepalen, waren  de beste spelers  van beide kanten ingezet. Gelukkig won Blerick 1 dus met het vrij minimaal klinkende 5-3, maar gezien het niveau was dit absoluut geen onverdienstelijke prestatie.

Team 2 won met een monsterzege: 6-0. Er was reeds een partij vooruit gespeeld door José Alonso, en op de dag zelf bleken nog 2 spelers van EWS te ontbreken. Dus reeds bij aanvang stond het 3-0. En in de loop van de middag werden de resterende 3 bordpunten dus binnengehaald.

Ten slotte won team 3 op voor hen zeer karakteristieke wijze met een minimaal verschilletje: 3.5 tegen 2.5, ditmaal tegen HSDV's team.

Al met al hebben de eerste drie teams dus vandaag allemaal hun koppositie weten te verstevigen. Team 1 staat nu 7 bordpunten boven DJC 2, en 2 matchpunten en 2.5 bordpunt boven Maastricht 1. Volgende ronde volgt concurrent DJC 2, dus  bij een ruime overwinning zou het kunnen dat het kampioenschap dan al binnengehaald wordt.
Team 2 staat nu 2.5 bordpunt voor op Bergen. Maar gelukkig is het programma wel wat  eenvoudiger als dat van team 1.
En team 3 ten slotte staat momenteel 3 matchpunten los. Bij winst in de volgende ronde, tegen de nummer 5, zou het kampioenschap al binnen kunnen zijn, en anders volgt in de slotronde nog een herkansing.


Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reageer op dit artikel

Naam
Bericht
(max. 1000 tekens)
Captcha
Neem bovenstaande anti-spam code over in het veld 'code'.
Code