Schaken voor jong en oud in regio Venlo-Blerick!

Interne competitie weer gestart

Gisteravond begon onze interne competitie voor dit jaar, zoals gebruikelijk met een van de spannendste avonden van het seizoen. We waren met 20 deelnemers, en we werden meteen op sterkte ingedeeld. Dus spectaculair werd het zeker...

Om maar meteen met de op papier interessantste partij te beginnen: dat was de partij tussen de clubkampioen van afgelopen seizoen, Dirk Bergmans, en de clubkampioen van het seizoen daarvoor, Roland van Vliembergen. Dirk kreeg in de opening een voordeeltje, maar raakte dat al vrij snel weer kwijt. Vervolgens liet Dirk in een moment van verstandsverbijstering zijn koningsstelling nagenoeg zonder verdedigers achter, terwijl Roland 3 aanvallers had. Dat moest bijna wel fout gaan, al bleek achteraf dat het nog net te verdedigen was geweest.

Ook op andere borden werd spectaculair gespeeld. Maarten leek naar mijn mening beter te staan tegen Jan op de Laak, maar die verdedigde prima. Uiteindelijk kreeg Jan een verre vrijpion op de h-lijn in een eindspel, waaarin beide spelers 2 lopers hadden, en dat wist hij om te zetten in de winst.

Ook Peter en Toine maakten er een spannende partij van. Het leek heel lang gelijk op te gaan, maar uiteindelijk kwamen Toine's stukken wat inactiever te staan, en daar kon Peter van profiteren.

De langstdurende partij van de avond was die tussen Niek en Edwin. Het was eigenlijk de hele partij spannend. Op een gegeven moment kwam Niek echter in tijdnood. In een van de laatste zetten voor de extra tijd maakte hij de beslissende fout, waardoor hij een paar zetten later kon opgeven.

Uitslagen ronde 1:
Dirk Bergmans - Roland van Vliembergen0-1
Maarten Toll - Jan op de Laak0-1
Niek Philipsen - Edwin Griesheimer0-1
Willem Vermulst - Marina van Vliembergen0-1
Simon Plukkel - Frank van Overbeek1-0
Jos Mannens - Paul van der Wouw0-1
Niek Sijbers - Axel Plate0-1
Peter Timmermans - Toine Janssen1-0
Jan Oppers - Kilian van Werkhoven1-0
Sjaak van Galen - Maria Rahawadan0-1


Mooi geen remises, zo hoort het!

Reageer op dit artikel

Naam
Bericht
(max. 1000 tekens)
Captcha
Neem bovenstaande anti-spam code over in het veld 'code'.
Code