Schaken voor jong en oud in regio Venlo-Blerick!

BSV 1 kan het kampioenschap vergeten

Zondag 13 maart stond de 6de ronde van de LISB competitie op het programma voor het eerste team van de BSV. We speelden tegen Pionneke 2, samen met de BSV de koploper in de poule. De beslissing om het kampioenschap zou dus vandaag vallen.

Vol goede moet gingen we dan ook in onze bijna sterkste formatie van start. Alleen Sjef Senden zat in Spanje van de zon te genieten in spanning afwachten van ons resultaat.

Het begin was echter niet sterk. Hans, in de eerste 4 ronden onverslaanbaar, stond binnen tien zetten al een volle toren achter. Even leek hij er nog mee weg te komen maar uiteindelijk moest hij zich toch gewonnen geven. Dit was duidelijk niet de gewenste start. Op de overige borden was het nog niet heel duidelijk hoe het zou gaan lopen, alleen Roland leek na de opening erg sterk te staan. Zelf had ik ook een minimale plus na de opening.

Na een kleine 2 uur spelen kreeg Paul van der Wouw na een redelijk vlakke partij een remiseaanbod en besloot hij dit naar mijn mening terecht te accepteren. 2 partijen gespeeld en een vol punt achter was een weinig rooskleurige positie die nog minder florissant werd toen Simon Plukkel in een combinatie een tussenzet miste en een vol stuk achter kwam te staan. Even later moest Simon dan ook opgeven en werd het ons duidelijk dat het kampioenschap ook dit jaar zeer waarschijnlijk weer een onhaalbare kaart zou zijn.

Even leek het er echter nog op dat we terug in de wedstrijd zouden komen nadat Willem Vermulst won van Robin Meinders. De zo vaak door Willem uitgesproken woorden 'ik heb weer geluk gehad' bleken deze keer echter geheel terecht aangezien Robin enkele opgelegde kansen had laten liggen. Willem was er niet minder blij om en terecht. Zou het dan toch nog mogelijk zijn?

We stonden een punt achter en John, Roland, Marina en ik waren nog bezig. John was als eerste van de 4 klaar. Hij speelde een moeilijke siciliaan tegen Gerrit de Wit. Toen deze een remiseaanbod deed kon hij dit niet weigeren. Even later had ik het kleine plusje in mijn stelling ook ingeruild voor een kleine min en kwam ik met mijn tegenstander Rob Loose ook remise overeen. Roland en Marina zouden nu allebei nog moeten winnen maar het was duidelijk dat dit er niet meer in zat. Daarop werd besloten op beide borden remise overeen te komen waardoor Pionneke 2 geheel terecht met 3,5-4,5 de wedstrijd won. Pionneke kan hierdoor zo goed als zeker het kampioenschap niet meer mislopen.

Gedetaileerde uitslagen:

Blerickse SV 1 1756 RSC "t Pionneke 2 1670
1. Dirk Bergmans 1884 Rob Loose 1818 ½ ½
2. Roland van Vliembergen 1840 Naomi de Ridder 1615 ½ ½
3. Marina van Vliembergen 1761 Wiel Scheeren 1588 ½ ½
4. Willem Vermulst Robin Meinders 1753 1 0
5. John Kerren 1760 Gerrit de Wit 1727 ½ ½
6. Simon Plukkel Simon Karsten 1589 0 1
7. Hans Janssen 1696 Dai Heinen 0 1
8. Paul van der Wouw 1596 Jo Schreinemachers 1600 ½ ½

 


Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reageer op dit artikel

Naam
Bericht
(max. 1000 tekens)
Captcha
Neem bovenstaande anti-spam code over in het veld 'code'.
Code